400g bloem
zakje droge gist (7g)
300ml warm water
1 tl agave siroop
1 ½ tl zeezout + extra om af te werken
2 el olijfolie + extra om af te werken
Enkele takjes verse rozemarijn
Zwarte peper
Meng het warm water met de gist en
agave siroop.
Roer tot de gist opgelost is en laat
een vijftal minuten staan.
Meng de bloem met het zout in een ruime
kom.
Giet beetje bij beetje het water en de
olie bij de bloem. Kneed tot je een homogene massa hebt.
Bestuif de kom met wat bloem zodat het
deeg niet blijft kleven.
Maak van het deeg een bol en laat
bedekt in de kom op een warme plaats rijzen.
Na een anderhalf uur zou het deeg
minstens moeten verdubbeld zijn in massa.
Kneed het deeg goed door en laat nog 10
minuten verder rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op
230°.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van
1 cm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg voorzichtig het deeg op de
bakplaat.
Duw enkele putjes in de focaccia met je
vingers. Bestrijk met olijfolie.
Pluk de blaadjes van de takjes
rozemarijn en verspreid ze over het deeg.
Werk af met grof zeezout en zwarte peper.
Bak 15-20 minuten tot de focciacia
licht goudbruin kleurt.
Laat even afkoelen en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten